Skocz do zawartości

Wywiad z Trashface

Newt

Rekomendowane odpowiedzi

wywiad.png

Witaj, dziękuje za zgodę do udzieleniu wywiadu. Na początek chciałbym zadać Tobie parę pytań typu standard - Jak się nazywasz, ile masz lat, skąd pochodzisz oraz czym się interesujesz?

A więc tak, mam na imię Mikołaj, mam już prawie 14 lat na karku dokładnie 19 stycznia. Pochodzę z Gdyni, mieszkam tam już od urodzenia. Głównie interesuje się piłką nożną, gram w nią na co dzień. Również interesuję się e-sportem, graniem na komputerze i tak jak widać sieciami serwerów. Też moim dużym zainteresowaniem jest motoryzacja, jak mogłeś zauważyć na moim instagramie.

Oczywiście nie każdy ma Twojego instagrama i nie widzi, co na niego wrzucasz, opowiesz w skrócie co tam ciekawego wrzucasz?

Jasne, głównie są to jakieś tam urywki gdzie sobie siedzę w samochodach, jeżdżę nimi, po prostu się nimi bawię.

Nadmienię, iż masz 14 lat i tutaj zacytuję „jeżdżę nimi”, mam rozumieć, że tylko po podwórku?

Głównie są to przestrzenie zamknięte, tak jak wspomniałeś jakieś podwórko, plac. Czasami się zdarzy, że wyjadę gdzieś na jakąś mało ruchliwą uliczkę.

Nie boisz się, że możesz zostać złapany?

Znaczy zawsze się boję, zawsze jest ten strach z tyłu głowy, że coś się może wydarzyć ale zazwyczaj są to miejsca, które znamy, gdzie byliśmy nie raz nie dwa, więcej no i tak jak wspomniałem są to miejsca wyludnione, gdzie zdarzy się tam czasem jakiś samochodzik jak przejedzie, ale głównie mówię, że są to przestrzenie bardziej zamknięte, pozbawione jakiegokolwiek ruchu, gdzie nikogo nie ma. Też to nie jest tak, że nie wiem, mówię "tato daj mi kluczyki od tego i tego, biorę wsiadam i wyjeżdżam na główna ulice gdzie mogę zostać złapany". Są to bardziej właśnie jakieś uliczki przy lesie, gdzie prędkość nie przekracza 40 a nawet 20 km/h. Zawsze jestem ostrożny, nie popisuje się, staram się jechać bezpiecznie. Też to bardziej jest przejażdżka na 10 minut, maksymalnie 15 no i zazwyczaj jest ktoś obok mnie.

Mam rozumieć, że rodzice nie mają z tym problemu?

Mama czasami ma, ale bardziej tata mi na to pozwala, ponieważ tata też mnie tym zaraził. Głównie to się dzieje jak jestem z tatą w pracy, tam właśnie jest najwięcej takich miejsc.

A skąd masz tyle aut?

No to jest właśnie związane z pracą mojego taty.

Czym się zajmuje?

Mój tata powiedzmy, że handluje samochodami. Ma swój plac i dlatego też mam przyjemność siedzieć i też właśnie przejechać się tyloma samochodami, są to samochody od jakiegoś Golfa czy Passata po nawet jakieś Porsche czy Mercedesa.

Dobrze, odstawmy temat motoryzacji, czytelnicy już się wiele dowiedzieli. Twój wiek mówi za siebie, że nadal się uczysz, jak wygląda u Ciebie nauka?

Z nauką nie mam żadnego problemu, co prawda jestem jeszcze w podstawówce, ale za każdym razem mogę się pochwalić, że mam czerwony pasek na świadectwie. To też nie jest tak, że jestem jakimś kujonem czy coś. Powiedziałbym wręcz przeciwnie, że jestem leniem i wiele rzeczy mi się nie chce robić, tylko po prostu wiele rzeczy rozumiem i radzę sobie z tym tak bez pomocy niczyjej, więc jeżeli chodzi o temat nauki to powiedziałbym, że jest dobrze a nawet bardzo dobrze. Najgorzej sobie radzę z chemią, więc jeżeli ktoś chciałby udzielić mi korepetycji to zapraszam na PW.

Zanim dojdziemy do spraw związane z forum, chciałbym dopytać się jeszcze o parę szczegółów. Jaki rodzaj muzyki słuchasz, jaki rodzaj filmu i czy masz plany na przyszłość?

Jeśli chodzi o rodzaj muzyki, to przeważnie jest to rap typu Kizo, Żabson, Wiatr. Też lubię czasami posłuchać czegoś rytmicznego, jakieś remixy itp. Filmów nie oglądam, tak samo seriali, rzadko co telewizor oglądam, wole sobie pooglądać youtube na komputerze. Jeśli chodzi o moje plany na przyszłość, to jest to dość skomplikowane, bo mam co prawda jakieś plany, kim chciałbym mniej więcej być. Na pewno jest to coś związanego z motoryzacją, ale tak naprawdę nie wiem kim chciałbym być, na to mam jeszcze czas.

Związane z motoryzacją, czyli pod mechanika czy bardziej zawód Twojego ojca?

Mechanik taki typowy to też nie wiem, co się wydarzy w przyszłości, w moim życiu, bo może być też taka sytuacja, która zmieni moje życie o 180° np. pójdę w tym kierunku, a też może być tak, że nagle zmienię zdanie i pójdę na coś zupełnie innego.

No dobrze, odstawmy życie prywatne i przejdźmy do świata wirtualnego. Jak znalazłeś się na naszej sieci cs-harnas?

Zaczęło się kiedyś od tego, że w marcu zeszłego roku trafiłem kiedyś na to Forum. Zrobiłem konto i na tym to się skończyło, ale gdzieś pod koniec wakacji na przełomie września, przyszedł jailbreak Activa i Bazyliszka, ja wraz z tym jailbreak’iem, bo wtedy na nim bardzo często grałem. Potem miałem chwilę przerwy. Odszedłem i jakieś 2 miesiące temu wróciłem, to było 11 listopada i wtedy dostałem się w szeregi administracji, potem chyba dzień później, gdzie dostałem się na rangę Junior Admina, zgadałem się z Truskawkom i postawiłem z nim serwer Only Mirage. Tak zaczęła się "powiedzmy" moja taka historia na cs-harnas.

Administracja musiała mieć duże zaufanie, skoro tak szybko dali Ci taką rangę, jak się w niej czułeś?

Niby duże zaufanie, ale wtedy też cs-harnaś był w bardzo słabej kondycji, ogólnie w bardzo słabej sytuacji. Dostałem też wtedy bardzo ograniczone uprawnienia w ACP, więc tak jak Wiśnia to powiedział „Nic do stracenia nie mamy”, więc chyba aż takim dużym zaufaniem mnie nie obdarowali wtedy, znaczy wiadomo, że ufać mi musieli gdy mnie przyjęli, ale myślę, że ufać zaczęli z czasem dobrym przykładem, na to jest awans mój na administratora. Jeśli chodzi o moje uczucia, to były zmieszane, bo wtedy czułem się bardzo nieswojo, musiałem się też przyzwyczaić do panujących zasad na tym Forum, do przyzwyczajeń tutejszej administracji. Też z czasem czułem się coraz lepiej, aż do teraz, myślę że ufamy sobie z chłopakami wzajemnie i ja się czuję bardzo dobrze w środowisku Cs-harnaś. Na pewno ta decyzja którą podjąłem, była bardzo dobrą decyzją, czyli dołączenie tutaj.

Z Juniora na Administratora, większy zakres obowiązków i przede wszystkim świecenie przykładem. Jeżeli chodzi o kulturę u Ciebie, to jest słaba, dlaczego tak i dlaczego nie panujesz nad tym?

Zakres obowiązków na pewno jest większy i to znacznie, łatwo nie jest ale staram się sprostać obowiązkom. Jeśli chodzi o kulturę, to może masz inne odczucia, ale ja sądzę, że nie jest tak źle. Jestem co prawda osobą specyficzną, mam specyficzny charakter, jestem bardzo młody jak na takie stanowisko, ale no potrafię się zachować tak jak przystało na daną sytuację. Jestem poważny gdy trzeba, ale też mam duże poczucie humoru i może masz takie wrażenie z niską kulturą, ale w większości sytuacjach są to żarty, przynajmniej ja tak to odbieram. Jeśli ja chciałbym faktycznie kogoś obrazić, to na pewno obrałbym to w inne słowa i zachowywałbym się zupełnie inaczej. Też mam bardzo duży dystans, więc może to dlatego.

Dobrze, co do kultury naszego Trashface, proszę czytelników o wypowiedzenie się w komentarzu. Jeżeli natomiast chodzi o serwery, to posiadasz parę i skąd nabyłeś doświadczenia? W jakim wieku zacząłeś się tym interesować?

Jeśli chodzi o serwery, to nabrałem doświadczenia przez mojego bliskiego przyjaciela, który zwie się Niebieski. Znam go już od chyba czterech lat, on mnie wszystkiego nauczył. Zaczęło się od pseudo sieci w Cs-Source itd., i potem przeszło na TeamSpeak'a a następnie na forum, i na koniec CsGo. Zacząłem rozumieć o co w tym chodzi i potem uczyć się sam. Miałem wtedy 9 lat.

Także życzę powodzenia w rozwoju serwerów. Planujesz coś zmienić na sieci?

A dziękuję, jeśli chodzi o moje plany na sieć, to chciałbym pomnożyć liczbę serwerów CSGO, rozwinąć je i ściągać nowych graczy na forum. Też mam w planach nawiązywanie współprac z różnymi stronami/osobami.

Jeżeli chodzi o nawiązywanie współpracy z innymi sieciami/serwerami, czy poczynałeś już coś w tę stronę i są tego efekty?

Jeśli chodzi o współpracy, to nie myślałem nad sieciami serwerów, bo to moim zdaniem trochę nie ma sensu, tylko bardziej nad jakimiś stronami e-sportowymi, hostingami, a jeśli chodzi o osoby, to wiadomo, jacyś youtuberzy, osoby które mogą pomóc w rozwoju sieci. Na razie niczego nie wdrożyłem, ale mam w planach w najbliższym czasie. Wiadomo też, że każdą taką współpracę trzeba przedyskutować z reszta, więc to też nie zależy tylko ode mnie, ale mam nadzieje, że niedługo będzie widać tego efekty.

A jak kontakt z administracją? Z kim masz najlepszy a z kim najgorszy? Zdarzają się kłótnie?

Najlepszy kontakt myślę, że mam z Wiśnią. Najgorszy chyba z Lampkiem. Jeśli chodzi o kłótnie to wiadomo, no głównie zdarzają się wszędzie, w związkach to jest po prostu codzienność, tak samo przy pracy, przy sieci jest to normalne, że czasami komuś się nie spodoba opinia drugiej osoby albo pomysł. Z tego powstają różne kłótnie i konflikty, ale myślę, że takich większych kłótni nie było I mam nadzieję, że nie będzie.

Myślisz, że administracja i sieć będzie się trzymać dalej? Dajmy na kolejne 3 lata? Jak to widzisz?

Ja jestem optymistą, zawsze stawiam, że wszystko będzie fajnie i będzie wszystko dalej funkcjonować. Więc jeśli wszystko przetrwa, to na pewno mam nadzieję, że będzie o wiele bardziej rozwinięte i będzie wszystko lepiej wyglądać, a czy to się wydarzy? No to ciężko powiedzieć, czas pokaże.

Dobrze, powoli nasz wywiad dobiega końca, chciałbyś jeszcze kogoś pozdrowić na koniec?

Tak, pozdrawiam mamę tatę no i wszystkich użytkowników forum, oraz życzę spokojnych i bezpiecznych ferii.

Dziękuje raz jeszcze za udzielenie wywiadu.

Również dziękuję i życzę miłego dnia.

• Lubię to! 1
  • Super 3
  • Ha ha 2
  • Wow 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...