Skocz do zawartości

Nietypowe święto #16


Rekomendowane odpowiedzi

image.png.b13e963e3b9dd357a9a925915472b3d4.png

Dzień Karmelu 

image.png.89f3ac313a19493c809981fdde221428.png

 

Karmel to popularny słodki dodatek spożywczy o karmelowym smaku i kolorze, który jest produktem procesu karmelizacji cukru. Wytwarzany jest poprzez podgrzewanie cukru w obecności wody, co powoduje stopienie i brązowienie cukru. Karmel może być używany jako dodatek do wielu potraw i napojów, takich jak lody, ciasta, kawa czy koktajle. Może występować w różnych formach, od płynnej do twardość cukierka. Jego smak może się różnić w zależności od sposobu przygotowania i rodzaju użytego cukru. Karmel jest powszechnie stosowanym składnikiem w przemyśle spożywczym ze względu na swoje właściwości smakowe i aromatyczne.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 1
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...