Borys Tygrys Opublikowano 8 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia Likopen jest, cennym składnikiem pomidorów, będącym naturalnym przeciwutleniaczem. Pomidory są jednym z głównych źródeł tego związku w diecie, a ich regularne spożycie może przyczynić się do ochrony organizmu przed chorobami, w tym nowotworami. Odmiany pomidorów o większej biodostępności likopenu mogą być szczególnie interesujące ze względu na potencjalną skuteczność w zapobieganiu chorobom, w tym nowotworom. Warto zwrócić uwagę na takie odmiany podczas planowania diety i wyboru produktów spożywczych. Jest wiele czynników, które mogą wpływać na biodostępność likopenu w pomidorach i innych źródłach. Należą do nich m.in. sposób przygotowania potraw, obecność innych składników odżywczych oraz indywidualne cechy organizmu każdej osoby. Jednakże, wybór odmian pomidorów o większej zawartości likopenu może być jednym z elementów skutecznej strategii zdrowotnej. źródło 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HitBasse Opublikowano 8 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia Super artykuł, sam hoduje pomidorki Dodam że największe właściwości mają pomidory polne niż szklarniowe Dodając że warto pić soki pomidorowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Terminator Opublikowano 9 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia Pomidory git, ale tylko tradycyjne co najwyżej koktajlowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wika-Wika Opublikowano 9 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia fajny fakt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi