Skocz do zawartości

#62 Pytanie dnia

Darth Vader

Rekomendowane odpowiedzi

Gdybym miał powiedzieć, co cenię w życiu najbardziej, powiedziałbym, że ludzi. Ekhm... Ludzi, którzy podali mi pomocną dłoń, kiedy sobie nie radziłem, kiedy byłem sam. I co ciekawe, to właśnie przypadkowe spotkania wpływają na nasze życie. Chodzi o to, że kiedy wyznaje się pewne wartości, nawet pozornie uniwersalne, bywa, że nie znajduje się zrozumienia, które by tak rzec, które pomaga się nam rozwijać. Ja miałem szczęście, by tak rzec, ponieważ je znalazłem. I dziękuję życiu. Dziękuję mu, życie to śpiew, życie to taniec, życie to miłość. Wielu ludzi pyta mnie o to samo, ale jak ty to robisz?, skąd czerpiesz tę radość? A ja odpowiadam, że to proste, to umiłowanie życia, to właśnie ono sprawia, że dzisiaj na przykład buduję maszyny, a jutro... kto wie, dlaczego by nie, oddam się pracy społecznej i będę ot, choćby sadzić... znaczy... marchew.

• Lubię to! 1

W życiu najbardziej cenię spokój, możliwość robienia rzeczy we własnym tempie i nieprzesadzanie z obowiązkami. Ważne jest dla mnie, żeby mieć czas na odpoczynek, unikać stresu i po prostu cieszyć się małymi przyjemnościami, jak dobra kawa czy leniwe popołudnie przed komputerem czy nawet spędzanie tego czasu z rodzina. Doceniam proste rzeczy, które nie wymagają zbyt dużego wysiłku, ale dają dużo radości.

• Lubię to! 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...